IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Денис Гартмън: Петролът може да спадне до 15 долара за барел в края на годината

Докато по-краткосрочните контракти не станат по-скъпи от по-дългосрочните, суровината ще продължи да поевтинява, смята анализаторът

21:35 | 20.03.15 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Денис Гартмън: Петролът може да спадне до 15 долара за барел в края на годината

Известният анализатор Денис Гартмън има лоша новина за петрола: „Той ще се понижи невероятно“, казва той пред CNBC.

Според него комбинацията от растящи запаси и силен долар могат да доведат цената до 15 долара за барел в края на годината.

Цените на суровия петрол спадат постоянно през последните шест месеца, губейки повече от 50 на сто до малко над 40 долара за барел. Търговците се надяват, че подобряването на икономическата картина в САЩ и Европа може да даде тласък на суровината.

В началото на февруари петролът регистрира рязко оттласване от достигнатите дъна, но според Гартмън има прекалено голямо предлагане, поради което очаква и за в бъдеще повишенията на черното злато да са краткотрайни.

Днес петролът поскъпва с 4%, отчита най-големия си дневен ръст от 12 февруари на фона на поевтиняващия долар.

Гартмън гледа към фючърсите върху петрола за сигнали кога разпродажбите могат да намалеят. В момента цените на по-дългосрочните контракти са по-високи от тези на по-краткосрочните и от спот цените, ситуация известна като контанго. Търговците на фючърси казват, че това е типично мечи знак, тъй като отразява излишък в краткосрочен план.

"Ще имаме изобилие от петрол. Докато по-краткосрочните контракти не станат по-скъпи от по-дългосрочните, петролът ще продължи да поевтинява" каза той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 5
ABBA
преди 9 години
Денис Гартмън: Петролът може да спадне до 15 долара за барел в края на годината ..Нали някъде вече марихуаната е легална - някой здраво се е нашмъркал. Въпроса е защо изобщо са му обърнали внимание!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 2
supertrader
преди 9 години
Не е необходимо предлагането да скочи с някакви яки проценти.Достатъчно е при спад на цената то да продължава да превишава търсенето. И ще пада до момента в който се види че краткосрочно има кой да купи но няма кой да му продаде.Което не е съвсем точно така защото краткосрочно може да се направи - създаде такава ситуация, но тя да се обърне ако е изкуствено направена от някой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 3
albobo76
преди 9 години
Цената може да падне и до $0.01 за барел, ако изсипят на пазара достатъно фючърси. Брента падна от $115 до $45 за 6,5 месеца или с 65%. Предлагането на реален петрол ли скочи с 65% за 6,5 ме или търсенето намаля с толкова?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 11
michaelis
преди 9 години
Тоя Гартман ли е кав е се е нашмаркал до козирката. Цистерната по 2.50 парчето отиде, тва да не му е бащиния, при тая новина да не вземе и втория Крал на Саудията да последва брат си ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още