IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на месо от влечуги в Европа повиши печалбата на Pagenga

На компанията се падат 85% от доставките на кожи от нилски крокодили в света

17:03 | 31.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Pagenga Holdings, най-големият производител на луксозни кожи от нилски крокодили, твърди, че скокът в търсенето на месо от влечуги в Европа e довело до намаляването почти наполовина на алигаторите, които тя отглежда в Тексас, пише Bloomberg.

Компанията обяви, че нетната ѝ печалба за фискалната година, приключила на 31 декември, е нараснала до 7 млн. долара от 6,4 млн. долара година по-рано, въпреки че приходите ѝ са се свили до 27,4 млн. долара от 27,9 млн. долара.

Базираната в Зимбабве фирма е ликвидирала 46 025 нилски крокодила от своите ферми в северната част на страната, а продажбите ѝ на месо от влечуги в Европа са скочили с 25% до 290 метрични тона.

Операциите на контролираната от Pagenga - Lone Star Alligator Farms в Тексас, почти са се удвоили до обработката на 8586 кожи, след като компанията отложи този процес с една година, за да подобри качеството на кожите.

На Pagenga се падат 85% от доставките на кожи от нилски крокодили за луксозните марки в световен мащаб, сочат данни на уебсайта ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още