IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължиха срока за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ

Номинации за най-престижните отличия за корпоративна социална отговорност се приемат до 31 януари 2015 г.

14:05 | 15.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Победилите в миналогодишната церемония. Снимка: БФБЛ</p>

Победилите в миналогодишната церемония. Снимка: БФБЛ

Поради повишения интерес към Годишните награди за отговорен бизнес 2014 през последните дни от кампанията организаторите на конкурса от Българския форум на бизнес лидерите удължават срока за приемане на кандидатури с две седмици.

Така номинации за бизнес състезанието ще се приемат до 24:00 ч. на 31 януари 2015 година.  Кандидатстването е бързо и лесно, изисква попълване на кратък онлайн формуляр на български и английски език на сайта на БФБЛ.

Конкурсът – най-утвърденото и престижно състезание за корпоративна социална отговорност у нас, е отворен за компании от цялата страна, независимо от размер, сфера на дейност и дали са членове на Форума или не. Те номинират свои проекти, реализирани през 2014 година, в следните шест категории: „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в околната среда”, „Инвеститор в човешкия капитал”, „Инвеститор в знанието”, „Маркетинг, свързан с кауза” и „Социална политика на малко и средно предприятие”. Важно е да се отбележи, че победителят в категорията „Инвеститор в околната среда” получава правото да участва в Европейските бизнес награди за околна среда през 2016 г., на които Форумът е национален координатор.

Един от всички номинирани проекти ще грабне и  специалната, седма, награда – Engage. Носителят й се определя от Международния форум на бизнес лидерите, Великобритания, като основни критерии са степента на ангажираност на служителите при реализирането на проекта или цялостният им принос в подкрепа на обществено полезни каузи.

Всички останали отличия се определят от авторитетно независимо жури, съставено  от изтъкнати личности и утвърдени специалисти от различни области. Техните разнообразни гледни точки са гаранция за безпристрастна и обективна оценка на всяка номинация.

Най-уважаваните призове за корпоративна социална отговорност ще бъдат връчени за 12-та поредна година на официална церемония на 25 февруари 2015 г. в София Хотел Балкан. Събитието по традиция привлича стотици гости от всички области на обществения живот, сред които бизнес лидери на български и международни компании, членове на администрацията и правителството, неправителствени организации, дипломати, общественици и медии.

Мисията на Наградите е да отличи и насърчи фирмите, ангажирани със социални каузи. Целта на БФБЛ е добрите бизнес практики да служат като пример за бизнеса в България и корпоративната социална отговорност да стане част от фирмената политика и бизнес стратегията на все повече компании у нас.

Медийни партньори на Годишните награди за отговорен бизнес 2014 са БНТ, БНР, сп. „Мениджър”, Mениджър News, информационна агенция и радиоверига „Фокус”, Economy.bg, Jobs.bg, Dir.bg, Investor.bg, Нетинфо, сп. „Твоят бизнес”, „Предприемач”, b2b Media, в. „Животът днес”.

Годишните награди на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да  мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика.

БФБЛ е лидерски форум от организации със споделени ценности, чиято мисия е да  създават стойност за обществото по отговорен, прозрачен и етичен начин. Приобщаваме ключови лидери от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане желано място за инвестиции, работа и живот.

Форумът е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е  водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

За допълнителна информация: Ани Иванова, Български форум на бизнес лидерите, тел.: (02) 986 52 02, GSM: (+359 888) 12 55 04, e-mail: office@bblf.bg, ani.ivanova@bblf.bg или www.bblf.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още