IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen разработва 10-степенна трансимсия

Разработва се и дизелов мотор, който ще генерира 135 к.с. от 1 литър обем

16:59 | 29.04.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Volkswagen</p>

Снимка: Volkswagen

Германският автомобилен концерн Volkswagen започва разработка на 10-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Това обяви на международен симпозиум във Виена председателят на борда на директорите на германския производител Мартин Винтеркорн.

Намерението си за създаване на скоростни кутии с повече от 8 предавки вече обявиха някои от най-големите производители в света – Chrysler, General Motors, Ford, както и групата Hyundai/Kia.

Шефът на Volkswagen разкри и останалите технически новости, по които ще работи концернът. Една от тях е създаването на нови дизелови мотори с голяма мощност, при които 1 л. обем ще трябва да дава 135 к.с.

Освен това в плановете на производителя влизат разработки на алтернативни силови агрегати – най-вече хибриди с възможност за зареждане от електропреносната мрежа. В концерна са на мнение, че подобни агрегати са най-добрият избор за бъдещето, когато екологичните норми ще бъдат още по-жестоки.

Целта е бъдещите хибриди на Volkswagen да могат да изминават около 50 км само на ток, както и да увеличат сериозно пробега си, благодарение на работещ съвместно с електромотора стандартен двигател с вътрешно горене.

Първите така наречени „зареждащи се хабриди” на Volkswagen ще бъдат моделите Porsche Panamera и Audi A3 e-tron. В близко бъдеще аналогични модификации трябва да получат също така VW Golf, VW Passat, Audi A6 и Porsche Cayenne.

Освен това в концерна смятат да развиват и линията двигатели, работещи на природен газ. Всичко това обаче, според Винтеркторн, не означава, че бензиновите двигателите са изчерпали потенциала си.

„Започвайки от 2000 г., ние успяхме да намалим разхода на гориво на нашите мотори TSI и TDI с повече от 30 процента. Сега целта ни е през 2020 г. да успеем да подобрим тези показатели с още 15 процента”, заяви Винтеркорн.

Още за новини с автомобилна тематика вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
tehnitar
преди 10 години
Стандартни двигатели с вътрешно горене....няма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 11 години
Благодаря за забележката и се извиняваме за грешката, коригирана е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Rumen_
преди 11 години
"с възможност за зареждане от електропреносимата мрежа"Тази "електропреносимата" мрежа сигурно е някакъв нов модел :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още