IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota привиква 185 000 коли в сервизите

Акцията засяга моделите Yaris и Verso-S, продавани на пазарите в Европа и Япония

18:55 | 03.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Toyota привиква 185 000 коли в сервизите

Най-големият автомобилен производител в света Toyota Motor Corp стартира сервизна акция в световен мащаб, която обхваща общо 185 000 коли, съобщава Ройтерс. Засегнатите модели са Yaris и Verso-S, продавани на пазарите в Европа и Япония.

Проблемът с тези модели е свързан с електрическото сервоуправление, което може да доведе до втвърдяването на волана, а оттам и до затруднено управление.

Към момента няма постъпили сигнали за инциденти причинени от този проблем. Превантивно в сервизите за проверка и евентуален ремонт ще бъдат привикани Yaris (производство между ноември 2010 и март 2012) и Verso-S (производство между август 2010 и август 2011).

По-голямата част от автомобилите са реализирани на пазара в Япония - близо 130 000 екземпляра. По около 7000 са те в Германия и Франция. България не се споменава в информацията, но от японската компания съобщават, че собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведомени своевременно, а ремонтите ще се извършват напълно безплатно.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още