IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mazda оставя хибридите и електромобилите на стендбай

Според компанията по-важно е да се оптимизират конвенционалните двигатели до крайна степен

15:32 | 10.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mazda</em></p>

Снимка: Mazda

Японският автомобилен производител Mazda не мисли да се впуска в бясна разработка на хибриди, както повечето си конкуренти, а вместо това ще се концентрира в усъвършенстването на конвенционалните двигатели, пише AOL Cars, позовавайки се на изказване на говорителя на Mazda.

Нещо повече, японците не са особено впечатлени и от електромобилите, които според тях все още не са достатъчно ефективни. Ето защо компанията има намерение да продължи работата по намаляване разхода на своите стандартни бензинови и дизелови двигатели, поне що се отнася до близкото бъдеще.

„Искаме двигателите ни да бъдат оптимизирани до крайна степен, за да има смисъл да ги комбинираме с батерии и електромотори, което все някога ще се случи,“ коментира вътрешен източник на компанията пред AOL.



Всичко това означава, че Mazda ще продължи да работи по SKYACTIV стратегията си за подобряване ефективността на двигателите, минимизирайки загубите на енергия. Като успокоение за почитателите на марката идва информацията, че компанията няма намерение да редуцира работните обеми на моторите си.

Преди време компанията представи електрическа версия на Mazda2, което търговският директор на английския клон на компанията Питър Алибън обяснява като „начин да затворим устата на хората, които казваха, че не можем да правим електромобили".

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още