IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota RAV4 се провали на краш-тестовете в Америка

Японският кросоувър не предлага достатъчно защита в случай на челен удар с малко покритие

17:39 | 12.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Toyota RAV4 се провали на краш-тестовете в Америка

През май Американският застрахователен институт за магистрална безопасност (IIHS) публикува резултати от краш-тестовете на 13 компактни кросоувъра. В тях не взе участие новият Toyota RAV4, тъй като бе току-що излязъл на пазара.

Сега сигурността на японската машина премина през щателната проверка на IIHS, коeто включва и ново изпитание - фронтален удар с малко покритие.

В свое съобщение IIHS обяви, че недостатъчната здравина на конструкцията не е позволила на RAV4 да получи по-висока оценка от „слаб” при изпитанието "фронтален удар с малко покритие". При теста мястото на водача е било силно деформирано, най-вече при краката. Левият крак на манекена е останал затиснат при удара, което в реални условия би довело до сериозни травми.


Освен това главата на манекена на практика не е докоснала въздушната възглавница, тъй като кормилната колона се е изместила вдясно с повече от 17 см. По този начин са пострадали и гърдите на манекена. Предпазните колани също не са свършили достатъчно работа, за да защитят тялото, и това е довело до удар на главата в приборния панел.

В останалите четири изпитания на IIHS - челен удар в стена, преобръщане, удар отзад и удар отстрани, автомобилът показва максимален резултат, като по този начин получава отличието Top Safety Pick.

Единствените два SUV автомобила, които до момента са заслужили най-високата оценка Top Safety Pick+, която се дава при добро представяне на всички тестове, са Subaru Forester и Mitsubishi Outlander Sport.

Всички снимки от изпитанията за безопасност разгледайте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още