IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche подготвя нов 4-местен модел

Моделът ще използва базата на хибридната суперкола 918 Spyder

08:32 | 28.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Porsche 918. Снимка: Porsche</p>

Porsche 918. Снимка: Porsche

Германският производител на луксозни автомобили Porsche разглежда възможността за създаването на нов 4-местен модел, който да бъде построен на удължено и усилено карбоново шаси от суперколата 918 Spyder, съобщава изданието Automobile.

Новият модел ще носи името 984, като освен платформата на хибридното купе 918 Spyder ще вземе и бензиновия 8-цилиндров мотор с обем 4.6 литра и мощност 608 к.с. Машината със задно предаване обаче няма да използва други елементи от хибридния агрегат на 918 Spyder. Двигателят с вътрешно горене ще работи със 7-степенна трансмисия PDK.

В компанията вече има пълноразмерен концепт на новия модел, който е създаден от главния дизайнер на марката Майкъл Мауер. Според информацията автомобилът е получил предна част в стила на 911, но други подробности за външния му вид засега няма. Той трябва да бъде напълно готов през 2017 г.

Знае се обаче, че в Porsche нямат намерение да ограничават тиража на бъдещата 4-вратка, за разлика от 918 Spyder, който ще бъде произведен в серия от 918 бройки. Очаква се стойността на новия модел да бъде около 350 000 евро, което е горе-долу наполовина в сравнение със спортния хибрид.

Пускането на новият модел няма да повлияе на настоящата кола с четири врати на Porsche - Panamera. Този модел, който е сред най-успешните в гамата от модели на марката, ще продължи да се произвежда.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още