IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW Group предприема първата си голяма крачка към екологията

Audi, Porsche и Volkswagen ще представят 7 нови хибрида през 2014 г.

11:17 | 20.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Reuters</em></p>

Снимка: Reuters

Концернът Volkswagen Group ще представи седем нови хибридни модела само през следващата година, пише американското издание Motor Trend.

Колите ще бъдат от марките Audi, Porsche и Volkswagen. Моделите на Audi се очаква да бъдат е-tron версии на A3, A6, A8 и Q7. Разбира се, на този етап няма никаква точна информация за спецификацията на повечето модели. Наскоро от Инголщад съобщиха единствено, че A3 e-tron ще има 1.4-литров TFSI бензинов двигател със 150 к.с. и електромотор, генериращ допълнителните 102 к.с. Общата мощност на системата ще бъде 204 к.с. и 350 Нм максимален въртящ момент.

Семейството на Porsche би трябвало да се сдобие с хибриден Cayenne. Той ще бъде базиран на S версията на модела и ще носи добавка E-Hybrid към името си. Екологичното SUV вероятно ще използва същата хибридна система като Panamera S E-Hybrid. Това означава, че можем да очакваме 3.0-литров V6 с 320 к.с. и електромотор с 95 к.с., който черпи енергия от литиево-йонна батерия с капацитет 9.4 кВч. Припомняме, че хибридната версия на Panamera се нуждае от едва 3.1 литра гориво на 100 км пробег в смесен цикъл. Вредните емисии пък са ограничени до само 71 г/км.

Феновете на Volkswagen могат да очакват два хибридни модела: Golf TwinDrive и Passat TwinDrive. За тях се знае малко, но се предполага, че ще използват гореописаната хибридна технология от A3 е-tron. Въпреки това, от Motor Trend смятат, че електрическият двигател в Passat TwinDrive ще бъде по-мощен, за да се компенсира допълнителното тегло на колата. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още