IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вторият джип в историята на Lamborghini влиза в производство

Спортният кросоувър ще бъде факт през 2017 г.

12:20 | 25.09.13 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Спортният кросоувър на Lamborghini има зелена светлина за производство и вече тече усилена подготовка за качването му на конвейера, заяви изпълнителният директор на компанията Щефан Винкелман в интервю за Automotive News Europe.

"Кросоувърът ни ще бъде факт и вече има зелена светлина. Възлагаме му големи надежди и очакваме да реализира сериозен пазарен успех", каза Винкелман. Той уточни, че към момента не може да разкрие много подробности, като това ще стане на по-късен етап, малко преди пазарната премиера на модела.

Все още няма официална дата за пускането на Lamborghini Urus, както се очаква да се нарича този модел. Неотдавна шефът на Audi Рупърт Щадлер обаче заяви, че Urus трябва да бъде факт не по-късно от 2017 г.

Кросоувърът на Lamborghini ще използва платформата MLB Evo, която ще бъде в основата на още няколко модела на германската група - следващите поколения на Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg, както и Bentley Falcon. Сред двигателите ще присъства V8 би-турбо, като се спекулира, че ще има и хибриден вариант, чиито батерии ще могат да се зареждат в електрическата мрежа.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още