IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen разширява дейността си в Китай

Немският концерн планира да удвои производствения капацитет на новооткрития си завод в югоизточния китайски град Фошан

16:24 | 25.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Експанзията в южната част на Китай е част от плана на германския концерн да увеличи годишния производствен капацитет на групата в страната до 4 млн. автомобила до 2018 г. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Експанзията в южната част на Китай е част от плана на германския концерн да увеличи годишния производствен капацитет на групата в страната до 4 млн. автомобила до 2018 г. Снимка: Ройтерс

Volkswagen планира да удвои производствения капацитет на новооткрития си завод в югоизточния китайски град Фошан, намиращ се в провинция Гуандонг. Това съобщи изпълнителният директор на немския концерн за Китай Йохем Хайцман в сряда, цитиран от Yahoo Finance. Производителят на автомобили номер едно в Европа прави усилия да завоюва по-голям пазарен дял в регион, в който доминират японските му конкуренти.

Volkswagen управлява своя завод чрез венчър с държавното автомобилно предприятие FAW Group Corp. Капацитетът му е 300 хил. автомобила на година. Наскоро в него се произвежда и новият модел на Golf.

Увеличението на производството предвижда увеличаване на капацитета до 600 хил. автомобила на година, за което ще бъдат нужни 2,5 млрд. долара (15,3 млрд. юана).

Пазарният дял на автомобилния производител в югоизточен Китай се покачи до 13,6% през първите шест месеца на годината, показват данните на консултантската компания LMC Automotive.

За сравнение общият пазарен дял на японските конкуренти Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. Ltd. и Nissan Motor Co. Ltd. се свива до 23,9% от 29,8% за същия период.

Експанзията в южната част на Китай е част от плана на германския концерн да увеличи годишния производствен капацитет на групата в страната до 4 млн. автомобила до 2018 г. Volkswagen увеличи продажбите в Китай с 18,5% през миналата година до 2,6 милиона превозни средства.

От немската компания заявиха, че ще усъвършенстват оперативната си дейност в Китай, като опитат да спечелят пазарен дял във всички части на азиатската страна чрез стратегиите „Go South“ и „Go West“.

„Фошан е част от нашата стратегия „Go South“, коментира бъдещите намерения за експанзия изпълнителният директор на Volkswagen за Китай Йохем Хайцман. „Преди две години стартирахме „Go West“ и построихме завод в Чaнгун. Сега ще се опитаме да повторим успеха.“

Той разкри още, че Volkswagen води преговори с FAW Group Corp. за увеличаване на дела си в джойнт венчъра от 40% на 50%.

Volkswagen, който продава и марките Audi, Skoda, Lamborghini и Bentley в Китай, обяви, че в началото на 2014 г. ще започне да произвежда модела Audi A3 в новия завод.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още