IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel измества производството на Zafira в завод на Peugeot

Това ще бъде първият резултат от подписания договор между двете компании

16:53 | 26.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Скоро Opel Zafira може да започне да излиза от завода на Peugeot/Citroen във Франция<em>.</em><em>&nbsp;Снимка: Ройтерс</em></p>

Скоро Opel Zafira може да започне да излиза от завода на Peugeot/Citroen във Франция. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Opel планира да започне производство на следващото поколение на минивана Opel Zafira в завода на Peugeot/Citroen във Франция. Това бе обявено на пресконференция в Брюксел, на която присъстваха шефове на автомобилните производители, съобщава изданието Les Echos.

Първите резултати от съвместната дейност на концерните General Motors и PSA се очакват през 2016 г. То е част от подписания през миналата година договор между Opel, който е собственост на GM, и френския алианс. 

Според контракта трябва да бъдат създадени три напълно нови платформи за различни автомобили. Първата от тях е за миниван от сегмент С, а втората - за по-компактни модели от сегмент В. Сред тях ще има компактен ван, който ще се продава под всички марки, влизащи в съвместното предприятие, основано от GM и PSA.

Третата платформа ще бъда насочена към създаването и производството на хибридни автомобили. Според някои източници, запознати със сделката, от своя страна Opel ще започне да сглобява модела Citroen C3 Picasso в своя завод в Сарагоса, Испания. 

В североизточния испански град Opel асемблира минивана си Meriva и малката Corsa, която излиза и от поточните ленти в германския град Айзенах, провинция Тюрингия. Според вестника, който цитира няколко неназовани източници, плановете са промените да се случат във времеви хоризонт от между 3 до 4 години. Opel не коментира информацията, а говорител в Рюселхайм заявява пред DPA, че няма да коментира „медийни спекулации“.

Междувременно Opel обяви, че ще вложи 130 млн. евро във фабриката си за компоненти и двигатели в Кайзерслаутерн. От инвестицията ще спечелят всички части от завода – пресовъчният отдел, производството на двигатели, на каросерии и на седалки, казва директорът Карл-Томас Нойман. В Кайзерслаутерн за Opel работят около 2200 служители.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още