IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo минава на 3 цилиндъра

С такива агрегати ще бъдат снабдени S40, V40, S60, V60 и още един нов модел

14:57 | 27.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Инженерите на Volvo до 2-3 години ще бъдат готови да пуснат в производство автомобили с 3-цилиндрови агрегати с малък работен обем, пише изданието Indianautosblog.

Според информацията в момента в шведската компания са се съсредоточили върху създаването на двигатели от новото семейство Drive-E (на снимката), които трябва да бъдат поставени в моделите S60, V60, XC60,  XC90 и S80. Когато работата върху тях бъде завършена, инженерите ще се съсредоточат изцяло върху новата си задача.

Новите мотори ще имат турбокомпресор и обем до 1.5 литра, а максималната им мощност ще бъде максимум 225 к.с. Те ще бъдат по-икономични и по-екологични от Drive-E и ще работят както с механични, така и с автоматични скоростни кутии. Двигателите ще бъдат поставени на моделите S40, V40, S60, V60 и на новия автомобил от C-клас, който Volvo проектира заедно с Geely върху напълно нова платформа.

Изданието допълва, че базата е по-малка от показаната наскоро Scalable Platform Architecture (SPA). На нея скандинавците, редом с 5-врат конкурент на Audi A3 и BMW 1-Series, ще създадат и "градски" кросовър, който ще си съперничи с BMW X1.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още