IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Caterham и Renault пускат общ модел през 2016 г.

Той ще възроди спортната марка Alpine, а британците се надяват да увеличат продажбите си с 500%

15:48 | 02.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По последна информация на британското издание Autocar, Caterham подготвя нов модел, който ще бъде разработен съвместно с Renault и ще дебютира през 2016 г. Припомняме, че преди време двете компании сключиха договор за сътрудничество.

Колата ще бъде произведена в две версии, които ще използват една и съща платформа и двигател, но ще изглеждат напълно различно. Едната кола ще се предлага като Alpine (eмблематичната спортна марка на Renault), а другата ще носи емблемата на Caterham. Двете компании са твърдо решени да убедят клиентите си, че двете коли нямат нищо общо, затова ще внесат различни настройки на окачването, кормилната уредба и двигателя. 

Мощността ще бъде между 250 и 300 к.с., като тя ще се доставя от чисто нов двигател на Renault. Благодарение на широката употреба на алуминий, новият модел ще тежи само 1100 кг.

От Caterham споделят, че тяхната кола ще се казва C120 и ще бъде произвеждана в тираж от 3000 бройки годишно. С новия модел британците ще се опитат да увеличат продажбите си с масивните 500%.

И двата варианта на колата ще се сглобяват в Диеп, Франция. Там се намира завода на Renault, от който Catheram има 50% дял.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още