IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo не се притеснява за бъдещето си в Европа

Eвропейските продажби на шведската компанията отстъпиха с 4% през октомври

09:58 | 14.11.13 г.
Volvo не се притеснява за бъдещето си в Европа

Влиянието в Европа на Volvo Car Corp не е застрашено въпреки хроничният свръхкапацитет на региона. Това заяви главният изпълнителен директор на шведската компания Хакан Самуелсон, цитиран от Wall Street Journal.

"Ние сме по-скоро в добра позиция, като имаме две фабрики в Европа. Не мисля, че ще се повлияем от проблема със свръхкапацитета. Достатъчно сме гъвкави, за да се справим с малко по-ниските обеми в момента", каза Самуелсон пред специализирания портал Automotive News.

През октомври европейските продажби на Volvo отстъпиха с 4% до 181 434. Въпреки това компанията отчете добри резултати в Китай, където през тази седмица започна серийно производство на модела S60L.

Европейските продажби на автомобили се очаква да намалеят за шеста поредна година през 2013 г., като новите регистрации ще паднат до около 12 млн. от 16 млн. през 2007 г.

Една от причините Самуелсон да се уверен в доброто представяне на Volvo на Стария континент е, защото той вярва, че спадът в продажбите в региона върви към своя край. "Мисля, че в Европа се наблюдава подобрение и се надяваме да видим малко по-добри стойности през следващите две години", отбеляза главният изпълнителен директор на шведската компания.

Добри резултати Volvo отчете в търсенето на модела V40, който дебютира в края на 2012 г., и на V40 CC, който е достъпен от юни. През октомври на автомобилният производител продаде общо над 79 555 коли от двата модела в световен мащаб, като по-голямата част от тях – в Европа.

Повече за Volvo може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още