IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удостоиха S-Class на Mercedes със „Златен волан“

Моделът е определен за най-добър във високия луксозен сегмент

17:08 | 13.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mercedes</em></p>

Снимка: Mercedes

Читателите на германските издания BILD am SONNTAG и AUTO BILD, заедно с жури от автомобилни експерти избраха новата Mercedes-Benz S-Class за най-добър автомобил във високия луксозен сегмент и я отличиха със „Златен волан“, съобщават от българското представителство на марката.

В гласуването са участвали над 100 000 читателя на изданията. Те са избирали своя фаворит измежду 49 модела, сегментирани в шест категории. Най-добрите 5 автомобила от всяка категория са достигнали до финалната фаза на конкурса, която представлява тест на специален терен в Балоко, Италия. На него машините са оценявани от независими автомобилни експерти, автомобилни състезатели и известни личности.

Читателите и експертното жури са отличили множеството иновативни системи за сигурност на модела, сред които изпъква технологията MAGIC BODY CONTROL, с която S-Class се превърна в първия автомобил в света, който разпознава предварително колебанията на пътната настилка и автоматично регулира шасито, за да гарантира най-висок комфорт на водача и пътниците.

За наградата на S-Class сериозна роля е изиграла и икономичността на модела - представената във Франкфурт S 500 PLUG-IN HYBRID има среден разход от 3 литра на 100 километра, който отговаря на CO2-емисии от 69 грама на километър.

Mercedes-Benz печели победа в съревнованието за 23-ти път.

Още снимки на новата S-Class вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още