IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panamera Turbo постави нов световен рекорд

Доработеният от Gemballa модел стана най-бързата кола с тегло над 2 тона

15:52 | 17.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Gemballa</p>

Снимка: Gemballa

Porsche Panamera Turbo, доработен от ателието за тунинг Gemballa, стана най-бързият автомобил на света с тегло над 2 тона. Автомобилът, чиято маса е 2045 кг, успя да развие скорост от 338,8 км/ч на италианската овална писта "Нардо".

Panamera разчита на спортен пакет GTP 700, който бе представен от ателието Gemballa преди няколко седмици на тунинг-шоуто в германския град Есен. Инженерите са доработили 8-цилиндровия, 4,8-литров туинт-турбо двигател, като са увеличили мощността му до 700 к.с.

От 0 до 100 км/ч тази машина ускорява за 3,3 секунди, което е почти със секунда по-бързо от стандартната Panamera. До 200 км/ч хечбекът достига за 9,6 секунди, а границата от 300 км/ч се преминава за 26,5 секунди.

От тунинг-ателието уточняват, че зад волана по време на поставянето на рекорда е бил шефът на компанията Gemballa Андреас Шварц. Рекордът е поставен с автомобил на клиент, снабден с 22-цолови джанти и пълен списък от опции, сред които и развлекателна система за пътниците на задните седалки.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още