IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tata пристига в Европа с два нови модела

Хечбекът Bolt и седанът Zest ще трябва да променят имиджа на компанията на производител на евтини коли

09:11 | 27.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tata</em></p>

Снимка: Tata

Индийската компания Tata Motors планира да излезе на европейски пазар. По информация на изданието Autocar производителят на най-евтиния автомобил на планетата – Tata Nano, ще предложи на стария континент двата си нови модела – хечбекът Bolt и седанът Zest.

В момента инженерите на индийската компания работят върху адаптирането на машините към изискванията на европейските норми. Bolt и Zest са изградени на платформата X1, като използват хидравличен усилвател на волана, произведен от германската компания ZF.

Освен това двата модела са получили напълно нови приборни панели, тъй като именно това досега бе едно от слабите места на автомобилите на Tata. Те са оборудвани и с нова мултимедийна система с възможност за гласови команди, която е разработена съвместно с компанията Harman.

Що се касае до двигателите – на пазара в Индия седанът и хечбекът се предлагат с 4 бензинови мотора. За Европа обаче те няма да бъдат налични. На Стария континент Bolt и Zest ще бъдат достъпни с нов 1,2-литров турбо-двигател Tata Reveotron, развиващ 84 к.с. Дизеловата версия ще бъде с 1,3-литров мотор, разработен от Fiat.

Идеята на Tata Motors е да промени изцяло имиджа си на производител на евтини коли. Индийците не успяха да наложат Tata Nano дори на вътрешния си пазар, въпреки ниската му цена. Сега те ще се насочат към по-широк кръг клиенти, но това ще доведе до увеличение на стойността на моделите.

Вече е известно, че компанията планира да построи нов завод в румънския град Клуж. В него индийците ще инвестират повече от 1 млрд. евро. В момента Tata Motors води преговори с местните власти. В предприятието освен автомобили ще се произвеждат автобуси и камиони, също предназначени за Европа.

Още снимки на Bolt и Zest вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
Индокитайците не разбраха, че имат кофти имидж в Европа и тридно ще пробият така. Ето тези дето купиха Волво и IBM лаптопите схващат какъв е правилния път. Не случайно Тойота са създали Лексъс и Сайън, Нисан - Инфинити, Хонда - Акура.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още