IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infiniti работи върху хибрид със 710 к.с.

В основата на бъдещия модел ще бъде концептът Essence

17:39 | 21.03.14 г. 1
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Концепцията Essence. Снимка: Infiniti </em></p>

Концепцията Essence. Снимка: Infiniti

Инженерите на Infiniti са започнали разработката на нов флагман на марката - хибридно купе с 4 врати, което ще се появи на пазара през 2017 или 2018 г. Това съобщава изданието Motoring.

Според информацията в основата на бъдещия модел ще стои концептът Essence, показан през 2009 г. Неотдавна президентът на Infiniti Йохан де Нисшен потвърди пред журналисти, че се надява до края на десетилетието на пазара да излезе серийна версия на Essence.

Бъдещият модел ще бъде изграден в духа на модели като Porsche Panamera, Mercedes-Benz CLS и BMW 6-Series Gran Coupe, с които ще си съперничи. Най-вероятно машината на Infiniti ще получи името Q80 Eau Rouge или Q90 Eau Rouge.

Засега няма подробности за автомобила, но се очаква той да получи модернизирана версия на системата за задвижване на четирите колела, която използва суперколата Nissan GT-R. Както и нов хибриден агрегат, в който ще влязат 3.0-литров бензинов V6 турбо мотор и електрически двигател.

Общата мощност на агрегата ще достигне 560 к.с., но в Infiniti не мислят да се задоволят с това. Инженерите на компания ще подготвят и по-мощна версия на модела с 3.7-литров V6 и електромотор, при която конските сили ще бъдат 710 к.с.

Очаква се цените на бъдещия флагман на японската компания да стартират от 200 000 щатски долара.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 10 години
И като го завършат, ще е почти Tesla :) Дет се вика, тази година полупроводници...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още