IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors изтегля нови 300 хил. коли заради проблем със запалването

По този начин изтеглените от компанията aвтомобили от началото на годината надхвърлят 29 млн.

09:52 | 09.08.14 г.
General Motors изтегля нови 300 хил. коли заради проблем със запалването

General Motors (GM) изтегля нови повече от 300 000 превозни средства, за да се справи с проблемите със запалителната си система, предава Economic Times. По този начин изтеглените от компания автомобили от началото на годината надхвърлиха 29 млн. броя.

GM, която е изправена пред редица държавни проверки относно проблемите със запалването, които доведоха до поне 13 смъртни случая, изтегли около 215 000 коли от модела Saturn Vue, произведени в периода 2002-2004 г. Причината е, че ключът за запалване може да се извади, въпреки че не е поставен в изключено положение.

Това може да доведе до нежелано движение на превозното средство, а впоследствие – и до евентуална катастрофа. От GM посочиха, че признават две катастрофи и едно нараняване, които по думите на дружеството са потенциално свързани с проблема.

Автомобилният производител обяви, че не знае за никакви други наранявания или катастрофи, свързани с останалите четири големи изтегляния на коли – повече от 72 000 от модела Cadillac ATS от 2013 г., 15 000 от Chevrolet Impala от 2014-15 г. и почти 3 000 Chevrolet Aveo от 2009-2010 г.

През май американската автомобилна корпорация обяви изтеглянето на 2,42 млн. превозни средства от пазара в Съединените щати във връзка с идентифицирането на различни дефекти. Дружеството отбеляза, че все още не е наясно с всички инциденти, причинени от посочените технически проблеми. През второто тримесечие обаче компанията похарчи около 400 млн. долара за отстраняването на дефектите.

Като част споразумението автомобилният концерн се съгласи да участва в "безпрецедентни изисквания за надзор", включително да уведомява федералните власти по транспорта за всякакви промени в графика на компанията за приключване на ремонта до 4 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още