IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat-Chrysler се е провалил с опит да придобие GM?

Директорът на американския концерн Мари Бара е отказала среща по темата със Серджо Маркионе

12:16 | 24.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Fiat-Chrysler се е провалил с опит да придобие GM?

Глобалният автомобилен производител Fiat-Chrysler вероятно се е провалил в опита си да придобие американския си конкурент General Motors (GM).

Главният изпълнителен директор на Fiat-Chrysler Серджо Маркионе  е написал писмо до колегата си в GM Мери Бара през март, съобщава New York Times, позовавайки се на двама източници, запознати с процеса. Марчионе е предложил на Бара сливане на двата автомобилни производителя, което би донесло спестявания за милиарди долари и би създало нов индустриален гигант. Неговото искане за среща обаче е било отхвърлено. 

Главният изпълнителен директор на GM Мари Бара заяви по-рано този месец, че не е имала разговори с Маркионе. Компанията ѝ щяла да продължи да преследва собствените си инвестиционни планове при разработването на различни продукти.

Спекулации за сближаване на двата концерна има не от вчера. Маркионе вече призоваваше за консолидация в бранша и обяви, че компанията му иска да играе активна роля в този процес.

В края на април, при своя презентация, той заяви, че ако други традиционни автомобилни концерни не се съгласят на преговори, то той можело да се консултира с технологични компании като Google и Apple, които работят над по-нататъшното развитие на автомобила.

По собствени признания Маркионе вече се е срещнал с ръководителите на Apple и производителя на електрически автомобили Tesla.

Анализатори спекулират, че Google или Apple може да се обърнат за сътрудничество към съществуваща автомобилна компания или поддоставчик, за да навлязат и на този пазар. 

Fiat Chrysler от своя страна има едно от най-високите нива на задлъжнялост в бранша и едва ли скоро ще се справи с този проблем. Анализатори твърдят, че компанията може да похарчи огромна сума пари в продължение на години, за да обнови пренебрегваната досега своя марка Alfa Romeo. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Правилното му име е Маркионе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още