IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW отбелязва вековен юбилей със специална 7-Series

Моделът е наличен в серия от само 100 екземпляра

16:10 | 20.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: BMW</p>

Снимка: BMW

Специална версия на флагмана 7-Series е един от автомобилите, с които BMW ще отбележи своя 100-годишен юбилей. Лимузината е дело на BMW Individual и може да бъде поръчана с избор от три задвижващи агрегата, включително хибриден.

Серията е наречена "BMW Individual 7 Series The Next 100 Years", като се отличава с ковани джанти с размер 20 инча и уникален син свят за екстериора, наречен Centennial Blue. За уникалността на машината свидетелстват още ръчно изработените табелки "The Next 100 Years", множеството хромирани елементи, както и обозначението BMW Individual.

Салонът е изпълнен в унисон, като демонстрира върхов лукс. Той е изцяло тапициран с кожа „Merino“ с фина структура от BMW Individual и с интериорни декоративни детайли BMW Individual. И тук виждаме обозначения "The Next 100 Years", както и плакет с поредния номер на автомобила.

Диапазонът на оборудване включва и писалка Montblanc с цвят и дизайн прецизно адаптирани към юбилейното издание на 7-Series, произведена също в ограничено количество и предлагана като подарък само в комбинация със специалния модел.

В оборудването на лимузината са включени също така лазерните фарове с функция против заслепяване BMW Laserlight, системата за контрол на окачването с активно стабилизиране на каросерията срещу накланяне и предвиждащи настройки на амортисьорите Executive Drive Pro, системата за управление с жестове BMW gesture control, паркиране от дистанция, Executive Lounge и панорамния покрив Sky Lounge.

За задвижването на модела са предвидени три мотора, като "BMW Individual 7 Series The Next 100 Years" е наличен в стандартна и в удължена версии.

По-малкият бензинов мотор е 4,4-литров V8 с 450 к.с., а върховият - V12 с обем 6,6 литра и мощност от 612 к.с. И двете модификации могат да бъдат снабдени със системата xDrive. Третият задвижващ агрегат е хибриден, като батериите му могат да се зареждат в електрическата мрежа. Системата съчетава 2,0-литров бензинов агрегат и синхронен електродвигател, които генерират обща мощност от 326 к.с.

BMW Individual 7 Series The Next 100 Years ще бъде проведен в серия от точно 100 екземпляра. Цените не са известни към този момент.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още