fallback

Франция подозира Renault в манипулации при тестовете на двигатели от 25 години

От Renault отрекоха автомобилите им да са оборудвани със софтуер, който да "мами" на тестовете за отделяни вредни емисии

21:36 | 15.03.17 г. 4

Френските власти подозират автомобилната компания Renault, че е прилагала "измамни стратегии" от над 25 години, за да манипулира тестовете за сертифициране на някои дизелови и бензинови двигатели, предаде Франс прес, позовавайки се на доклад на службата за противодействие на измамите.

Цялото ръководство на Renault, включително нейният президент и главен изпълнителен директор Карлос Гон са замесени в предполагаемата измама, се казва в доклада, цитиран от БТА. В него се посочва отговорността на ръководителя на предприятието в извършване на предполагаема измама.

От Renault отрекоха автомобилите им да са оборудвани със софтуер, който да "мами" на тестовете за отделяни вредни емисии.

Френският вестник Liberation писа, че разполага с доклад на икономическото министерство, който разкрива, че емисиите от два модела Renault Captur и Clio отделят емисии, които са с над 300% по-високи от разрешените в реални условия.

От министерството са предали данните си на прокурори през ноември.

Миналата година Renault изтегли от пазара 15 хил. автомобила заради повишени нива на отделяните вредни газове. Компанията обаче заяви, че в случая не става въпрос за умишлени действия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:32 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още