IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota свива производството и през март, притисната от блокадата на „Амбасадор“

Въпреки понижението концернът очаква рекордни производствени обеми през следващия месец

10:24 | 15.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Макар по-рано тази година да обяви, че ще се опита да постигне своята първоначална производствена цел за фискалната година, Toyota Motor Corp. отново ще свие обемите през март, след като предприе подобни мерки и за настоящия месец, съобщава Automotive News Europe. 

С това най-големият автомобилен концерн в света по пазарен дял се отказва от идеята да използва максимално своите производствени мощности, за да навакса загубената продукция до края на фискалната година, приключваща през март.

Продължаващите проблеми с международните доставки принудиха Toyota да коригира със 100 000 превозни средства в посока надолу своята цел за март. Миналата седмица концернът намали целта си за производство за настоящата фискална година до 8,5 милиона превозни средства спрямо предишната цел от 9 милиона броя. В понеделник Toyota обяви, че планира да произведе през март 950 000 автомобила в сравнение с 843 393-те броя, изградени през същия месец на 2021 г. Въпреки понижението планираните обеми все пак ще бъдат най-големите в историята на концерна в рамките на месец. Предишният месечен рекорд беше 870 000 броя, отбелязан през март 2012 г.

Съкращенията през март ще засегнат три производствени линии в два завода на Toyota в Япония от общо 28 линии в 14 завода.

В същото време Bloomberg съобщи, че операциите на компанията в Северна Америка продължават да се сблъскват с прекъсвания, след като протестите срещу коронавирусните мерки блокираха моста „Амбасадор“, свързващ САЩ и Канада, усложнявайки производството в някои от местните заводи на концерна.

Съоръженията на Toyota в Онтарио, Канада, които бяха преустановили работа миналата седмица, ще останат затворени и през тази седмица, заяви говорител на компанията. Производството ще бъде ограничено в заводите на концерна в Алабама, Кентъки и Западна Вирджиния поради редица фактори, включително проблемите с доставките.

Смущенията в Северна Америка допълнително притискат Toyota, която страда от световния недостиг на компоненти и производствени прекъсвания на своите доставчици на фона на новите Covid огнища както в Япония, така и в Китай и в някои страни от Югоизточна Азия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още