IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla се сблъсква с регулаторно разследване в Германия заради Autopilot

KBA разследва автоматизираната функция за смяна на лентата на концерна и дали тя е одобрена за употреба в Европа

15:45 | 20.02.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският електромобилен концерн Tesla Inc. е изправена пред регулаторно разследване в Германия заради своята система за подпомагане на водача Autopilot на фона н глобалното затягане на мерките за автономни технологии, свързани с автомобилите, съобщава Bloomberg. 

Германският автомобилен регулатор KBA разследва автоматизираната функция за смяна на лентата на Tesla и дали тя е одобрена за употреба в Европа, съобщи в неделя вестникът Bild am Sonntag, цитирайки говорител на органа.

KBA е в контакт и с холандската агенция за превозни средства, която отговаря за одобряването на автомобилите Tesla в Европа.

Засиленият регулаторен контрол представлява риск за по-мащабното налагане на моделите на Tesla, както и на нейната технология за автономно управление. Миналата седмица Националната администрация за пътна безопасност в САЩ започна разследване заради възможна неизправност в Autopilot.

Tesla отнесе множество критики по редица въпроси, включително дали е поела достатъчно ясен ангажимент, за да предпази водачите и пътниците в своите автомобили от технически неизправности и злоупотреби.

В началото на януари 19-годишен експерт по сигурността заяви, че е успял да проникне дистанционно в компютрите на повече от 25 автомобила на Tesla в 13 страни, споделяйки в поредица от съобщения в Twitter, че е открил софтуерен недостатък в системите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
v_tin
преди 2 години
19 годишен експерт??? Той може да е експерт по ч и ..ки..и
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още