IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електромобилите могат да подкрепят електроснабдяването в Калифорния

General Motors и PG&E разработват решение за захранване на мрежата чрез електромобили

21:11 | 08.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската компания за комунални услуги PG&E Corp. и General Motors Co. проучват съвместно възможността електрическите превозни средства на автомобилния производител да бъдат използвани като източник на електроенергия за домовете в Северна Калифорния, съобщава Bloomberg. 

Компаниите планират да започнат да тестват способността на автомобилите на General Motors, захранвани с батерии, да доставят електричество на жилищна сграда в комплекс на PG&E.

Двете дружества заявиха, че се стремят да разширят своя пилотен проект до малък брой домакинства до края на тази година. Целта е да се демонстрира как електромобилите може да се използват за захранване на домовете, ако бъде прекъснато централното електроснабдяване, споделя Арън Оугъст, вицепрезидент „Бизнес развитие“ в PG&E.

Компаниите се ангажират с проекта, тъй като властите в Калифорния настояват за по-широко налагане на електрическата мобилност в щат, предразположен към чести прекъсвания в електрозахранването поради екстремни метеорологични условия.

Един от всеки пет електрически автомобила по американските пътища се намира в район, обслужван от PG&E, посочват от комуналното дружество.

PG&E започна умишлено да прекъсва захранването на някои клиенти по време на рязко и трайно засушаване през 2018 г., за да предотврати претоварването на мрежата. Именно оборудването на компанията беше обвинено в предизвикването на някои от най-сериозните пожари в историята на Калифорния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още