IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen представи новия член на електромобилното семейство ID

ID.Buzz ще се предлага в две версии – пътническа, която ще се появи на пазарите в САЩ и Европа, и товарна, предназначена само за европейските страни

11:19 | 10.03.22 г.
<p>
	<em>Снимки: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимки: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна група Volkswagen AG представи в сряда електрическия ID.Buzz – миниван, захранван с батерии, чийто дизайн залага на ретро стила, напомнящ на емблематичния Microbus от 60-те години на миналия век.

Пътническият ID.Buzz и товарната версия и ID.Buzz Cargo бяха приветствани от гостите на специално събитие в историческия квартал Шпейхерщат в Хамбург, съобщава Automotive News Europe.

И двата варианта ще бъдат пуснати в продажба в Европа още тази есен, като предварителните резервации ще бъдат достъпни от май. Volkswagen планира да представи на американския пазар само пътническата версия с дълга база, където поръчките ще стартират в началото на 2024 г.

Европейските версии ще се появят на пазара, оборудвани със 77-киловатчасова батерия, която ще захранва 150-киловатов електромотор, задвижващ задната ос.

Технически ID.Buzz е базиран на електрическия кросоувър ID.4, който използва платформата MEB.

ID.Buzz разполага с места за петима души, с конфигурация с шест и седем места и версия с удължено междуосие, която ще бъде представена скоро. Стандартната конфигурация е с плъзгащи се врати.

idbuzz idbuzz

Според Volkswagen двете версии предлагат просторен интериор, сравним с този на T6.1, благодарение на дължината на междуосието от 2988 мм при компактна обща дължина от 4712 мм.

Пътническият миниван разполага с приятен интериор с достатъчно място за пътниците и техния багаж. Cargo версията е достатъчно голяма, за да побере две европалета отзад.

Таблото се състои от 5,3-инчов дисплей, разположен в средата, допълнен от сензорен екран за инфотейнмънт.

Базовата версия на информационно-развлекателната система на петместния ID.Buzz включва приложенията We Connect и We Connect Plus, както и App-Connect, включително App-Connect Wireless за свързване със смартфон и DAB+ (цифров радиоприемник).

idbuzz2 idbuzz2

ID.Buzz и ID.Buzz Cargo ще бъдат оборудвани с технология, която позволява на електрическите автомобили да подават електричество към мрежата, когато наличната енергия не им е необходима.

Системите за безопасност и подпомагане на водача включват функция за памет за автоматично паркиране по предварително зададен маршрут.

Моделите ID.Buzz се произвеждат във фабриката на Volkswagen в Хановер, Германия, заедно с T6.1 Transporter и Caravelle, T7 Multivan и кемпера California.

Очаква се концернът да представи и кeмпер версия на ID.Buzz - ID California.

Volkswagen тества прототипи ID.Buzz, оборудвани със система от четвърто ниво на автономност, което означава, че превозните средства ще могат да се самоуправляват при определени условия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още