IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сан Франциско даде зелена светлина за такситата без шофьор на Cruise

Все още обаче не е обявено кога ще бъде даден старт на услугата

14:18 | 03.06.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Компанията Cruise, която е подразделение на General Motors, стана първата фирма, която получи разрешение да извършва таксиметрови услуги в Сан Франциско със самоуправляващи се автомобили без шофьори, съобщава БТА.

Първоначално общинските власти на американския мегаполис не са били съгласни да има дадат разрешение, но от Cruise са ги убедили да го сторят, информира Ройтерс.

Все още не е обявено кога ще бъде даден старт на тази таксиметрова услуга. От Cruise съобщиха, че ще използват 30 самоуправляващи се електрически автомобила, модел Chevrolet Bolt.

Иновациите в таксиметровия сегмент в САЩ получиха тласък и в края на май, когато стартъпът Joby Aviation Inc. обяви, че е получил сертификат от американската Федерална авиационна администрация (FAA), който позволява търговска експлоатация на неговите летящи таксита, съобщава Ройтерс.

Въпреки че сертифицирането предоставя „зелена светлина“ за полетите и е важен етап в борбата на сектора за летящи таксита за излизане на пазара, Joby трябва да се справи с други регулаторни препятствия, преди да позволи на пътници да използват нейната услуга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
evlogi
преди 1 година
Голям праз.Пък в Толиати ще правят безаналогова Лада Гранта на техническото ниво на Опел Кадет от 80-а година за някви си 17 хиляди кинта.За още 2 к можело и климатик да сложат.Да си глеат ралтата от GM.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още