IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ще строи сам американска фабрика за възродената марка Scout

По този начин отпадат вариантите за съвместна дейност с Foxconn или Magna

15:26 | 27.02.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна група Volkswagen AG ще изгради ново производствено съоръжение в САЩ за своята марка Scout, научи Automobilwoche.

На фона на новата информация отпадат предишните варианти за съвместно изграждане на фабриката с помощта на Foxconn или Magna.

През май 2022 г. Volkswagen обяви, че планира да възроди марката Scout, като създаде отделна, независима компания за производство на пикапи и SUV модели Scout от 2026 г., които ще бъдат проектирани и произвеждани в САЩ за американския пазар.

Първоначално германската група преговаряше с тайванския концерн Foxconn за евентуално партньорско начинание, докато поддоставчикът на Apple търси нови пътища за разширяване на бизнеса с фокус върху елкетромобилите.

Отделно Volkswagen водеше дискусии относно завода с Magna Steyr, дъщерно дружество на Magna International, относно изграждане на завод в САЩ.

Освен марката Scout Audi, която ще има контрол над бранда, иска да произвежда и електрически автомобили в САЩ.

Остава неясно дали Volkswagen е избрал да изгражда автомобилите с марка Scout в своя завод в Чатануга, щата Тенеси – какъвто беше един от първоначалните варианти. Съоръжението подлежи на разширителна дейност, тъй като се планира в него да бъде изграждан и електрическият ID.Buzz.

Според Маркус Дюсман, главен изпълнителен директор на Audi, компанията ще изгради нова фабрика в САЩ, в която може да се произвеждат и модели на други марки от групата на Volkswagen, изтъквайки, че все още няма окончателно решение по този въпрос, съобщава Ройтерс.

В същото време главният финансов директор на Volkswagen Group Арно Антлиц заяви, че компанията няма да строи отделна фабрика за проекта Trinity, като вместо това ще бъде преоборудвано съществуващо съоръжение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 27.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още