IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cruise разширява своята услуга за роботаксита в Хюстън и Далас

Първоначално превозните средства на компанията ще имат шофьор зад волана, като таксуването на пътниците ще започне след неговото премахване

21:30 | 10.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Cruise, звеното на General Motors Co. за самоуправляващи се превозни средства, планира да разшири услугата си за роботикакси в Хюстън и Далас, съобщава Bloomberg.

Компанията ще стартира нови операции в Хюстън през следващите няколко дни, след което ще се разшири в Далас, заяви главният изпълнителен директор Кайл Фогт.

Cruise първоначално ще предлага превози на служители, като превозните средства ще имат шофьор зад волана, който ще може да поеме контрол във всеки един момент. Когато колите останат без водачи, Cruise ще започне да таксува пътниците, споделя говорител на звеното.

Компанията за автономни превозни средства иска да изгради бизнес със своята технология за самостоятелно управление и да генерира 1 млрд. долара приходи през 2025 г. Cruise таксува пътниците в Сан Франциско от юни миналата година. Освен това се разшири в Остин и полага основите на бизнеса във Финикс.

General Motors харчи около 2 млрд. долара годишно за подразделението, надявайки се, че някой ден то ще генерира достатъчно приходи, за да се издържа и да мина към печалба.

Cruise си постави за цел да отчете 50 млрд. долара приходи до 2030 г. и планира да бъде ключова част от целта на компанията майка за удвояване на общите приходи до 240 млрд. долара дотогава.

Cruise не посочва кога ще премахне шофьора зад волана в превозните средства в Хюстън. В Остин водачът беше изваден през декември, само няколко месеца след стартирането на услугата. Компанията има 300 коли в три града. Повечето превозни средства се намират в Сан Франциско.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 10.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още