IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ценовият спад при употребяваните коли не успя да помрачи отчета на Hertz

Компанията записа по-голяма от очакваното печалба на акция

16:30 | 27.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията за автомобили под наем Hertz Global Holdings Inc. отчете печалба на акция, която надмина пазарните очаквания, тъй като ръководството ѝ успя да я преведе успешно през периода на по-ниски цени на употребяваните превозни средства в САЩ, съобщава Bloomberg.

Печалбата на Hertz на акция достига 72 цента за второто тримесечие, което е повече от очакваните от анализатори 64 цента на акция.

Компанията изтъква, че търсенето на транспорт под наем се увеличава през второто тримесечие на фона на ръста в трансакциите.

Hertz отбеляза, че амортизацията на колите ѝ се е увеличила почти трикратно спрямо предходната година до 1945 долара на автомобил месечно.

Фирмите за отдаване на коли под наем и търговците на автомобили се опитват да преодолеят слабостта на пазарите на употребявани коли, където цените се сринаха от близо рекордните нива преди година. Само през юни цените се понижиха с 11 на сто.

„Резултатите за второто тримесечие са силни, отразявайки продължаващото стабилно търсене на нашите услуги и повишените нива на използване на автопарка“, коментира данните Стивън Шер, главен изпълнителен директор на Hertz. „Нашият фокус върху възвръщаемостта на активите продължава да дава осезаеми резултати“, добавя той.

Базираната във Флорида компания обяви, че приходите ѝ са нараснали с 4 на сто до 2,4 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 27.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още