IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заводът на „Автотор“ в Калининград започва производство на модел на китайската BAIC

Превозното средство ще се появи на руския пазар през първата половина на август и ще се предлага на цена от близо 4 млн. рубли

22:00 | 02.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Монтажният завод на руската компания „Автотор“ в Калининград стартира производството на SUV автомобили BJ40 на китайският концерн BAIC, съобщава Autostat.

Подготовката по производството е започнала в края на юни, изтъкват от руската компания.

Служители на автомобилния завод, заедно със специалисти от BAIC, са преоборудвали производствената линия, предназначена за изграждане на нов модел, както и настройка на машините.

Моделът BJ40 е с дължина 4645 мм, ширина 1925 мм и височина 1871 мм. Междуосието е 2745 мм. Автомобилът е оборудван 2-литров бензинов двигател с мощност от 218 конски сили и е свързан към 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Отличителна черта на BAIC BJ40 е наличието на подвижен покрив, чието частично отстраняване е възможно без използването на инструменти. А офроуд версията на модела разполага с резервна гума, монтирана от външната страна на капака на багажника.

Колата има изцяло LED фарове с ниска консумация на енергия. Таблото на BJ40 представлява 12,3-инчов цветен дисплей. В центъра има 10-инчов мултимедиен екран с висока разделителна способност.

Автомобилът BAIC BJ40 ще се появи на пазара в Русия през първата половина на август 2023 г. на цена от близо 4 млн. рубли.

"Автотор" е основана през 1994 г. в Калининград. Предприятието е първото в Русия, което стартира производството на автомобили от чуждестранни марки. През пролетта в зaвoда зaпoчнa тестово cглoбяване на китайски превозни средства

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 02.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още