IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новите стандарти за горивата в САЩ ще костват на Ford 1 млрд. долара глоби

Настоящите правила изискват производителите на автомобили да постигнат средна икономия на горивото от около 49 мили на галон до 2026 г.

13:17 | 19.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ford Motor Co. ще се сблъска с глоби от 1 млрд. долара от 2027 г. до 2032 г. съгласно предложените по-строги правила за средна икономия на горивото в САЩ, които са насочени към производителите на по-големи превозни средства като пикапи и SUV модели, съобщава Bloomberg, цитирайки американския концерн.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) предложи нов регламент за целия автопарк, известен като Стандарт за корпоративна средна икономия на гориво (CAFE), от около 58 мили (93 километра) на галон (3,78 литра) до 2032 г. По-строгите правила са част от усилията на администрацията на президента Джо Байдън за намаляване на емисиите и ускоряване на прехода към електрически превозни средства.

Това ще засегне традиционните местни автомобилни концерни в лицето на Ford, General Motors и Stellantis.

„Ford никога не е плащал граждански санкции по програмата CAFE, но според собствения анализ на NHTSA Ford вероятно ще плати 1 млрд. долара граждански санкции, ако предложението на NHTSA бъде финализирано“, предупреждава компанията, като добавя: „Това е тревожно само по себе си и предвещава значителни икономически трудности за Ford“.

Настоящите правила изискват производителите на автомобили да постигнат средна икономия на горивото от около 49 мили на галон до 2026 г. Средната стойност за индустрията за моделна 2021 година е била 25,4 мили на галон според най-новите правителствени данни. Ford и други производители обикновено спазват федералните правила за икономия на гориво, като купуват кредити от Tesla Inc., който призова за още по-строги стандарти във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 19.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още