IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nippon Steel оттегля обвиненията срещу Toyota за нарушени патенти

Компаниите не посочват дали е постигнато извънсъдебно споразумение

10:49 | 02.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Nippon Steel Corp. реши да оттегли съдебните дела за нарушени патенти срещу Toyota Motor Corp. относно електротехнически стоманени листове, съобщава Bloomberg, цитирайки японския автомобилен производител.

Компаниите не посочват дали е постигнато извънсъдебно споразумение. Японският производител на стомана твърдеше, че технологията му за производство на метала, използван при електрическите двигатели, е била нарушена и поиска обезщетение от около 20 млрд. йени (133 млн. долара).

Листовете от електротехническа стомана са вид висококачествена стомана с подобрени магнитни свойства, които помагат за ограничаване на загубата на енергия. Те се използват широко като „железни сърцевини“ за електрически генератори в електроцентралите, електрическите продукти, автомобилите и дори при вибрационните двигатели в мобилни телефони.

Nippon Steel също така твърди, че листовете от стомана, използвани в двигателите на електрически превозни средства и произведени от Baoshan Iron & Steel Co., също са нарушили нейните патенти.

В сряда вечерта Nippon Steel повиши прогнозата си за нетната печалба за фискалната година, за да отрази по-силните от очакваното резултати през първото полугодие, подпомогнати от подобрените маржове и по-високите печалби на компаниите от групата. Този ход бележи втората възходяща ревизия на печалбата след преразглеждането през август и се противопоставя на спадащия пазар на стомана в Азия.

Четвъртият по големина производител на стомана в света сега очаква годишна нетна печалба от 420 млрд. йени (2,8 млрд. долара) в сравнение с прогнозата от август за 400 млрд. йени. Последните насоки надхвърлят средна оценка на анализатори, анкетирани от LSEG, за 399 млрд. йени. Въпреки това очакваният резултат изостава от миналогодишната печалба в размер на 694 млрд. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 02.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още