IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors ще премести своя административен център в Детройт през 2025 г.

Компанията остава единственият представител на голямото автомобилно трио от Детройт, чиято централа е намира в града

18:27 | 16.04.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

General Motors Co. ще премести през 2025 г. своето основно административно седалище по-дълбоко в центъра на Детройт, изтъква американският автомобилен производител, след като прекара повече от 20 години в сегашната сграда на брега на реката в Renaissance Center.

GM ще разположи своята глобална централа на няколко пресечки от въпросния бизнес комплекс, в елегантна нова висока сграда, наречена Hudson's, която ще бъде вторият по височина небостъргач в Детройт, пише Ройтерс.

„За всички нас в GM е важно да продължим да наричаме Детройт наш дом още дълго време“, посочва изпълнителният директор Мари Бара по време на пресконференция. Новата централа ще осигури зони за сътрудничество за служителите, място за провеждане на събития, както и изложбени превозни средства, добавя тя.

GM остава единственият представител на голямото автомобилно трио от Детройт, чиято централа е намира в града. Основната административна сграда на Ford Motor е разположена наблизо в Диърборн, Мичиган, а компанията майка на Chrysler, Stellantis, избра централата ѝ за Северна Америка да бъде преместена в Обърн Хилс, Мичиган, на около 48 км от Детройт.

Ford е в процес на рехабилитация на централната гара на Мичиган в центъра на Детройт - историческа, но порутена бивша железопътна гара на града - за да послужи като голям център за техническите работници и софтуерните инженери на концерна.

Централата на GM – със своето светещо лого на върха на една от кулите – се превърна във важна част от силуета на Детройт, откакто автомобилният производител закупи имота през 1996 г.

GM ще си партнира с фирмата за недвижими имоти Bedrock, ръководена от милиардера Дан Гилбърт, и с властите на Детройт и окръг Уейн, за да проучи как да реконструира централата в Renaissance Center през следващата година, информира още Бара.

GM сключи първоначален 15-годишен договор за лизинг на много нива за най-горните офисни етажи, както и за отделни части на нивото на улицата, става ясно в изявление на автомобилния производител. Финансовите условия между GM и Bedrock не са оповестени.

Президентът на GM Марк Ройс и говорител на компанията отказаха да предоставят подробности за разликата в цената и площта на новата сграда.

Когато автомобилният производител разреши дистанционна работа по време на пандемията, Бара за първи път зададе въпроса дали GM ще остане в сегашната си централа. Оттогава компанията въведе политика, според която работниците трябва да идват в офиса три дни в седмицата.

GM също така разполага с технически център в Уорън, Мичиган, който е основната база за много от нейните работници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 16.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още