IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota разкри напълно новата Corolla

11-тото поколение на колата получава по-лека платформа, нов дизайн, по-просторен салон и по-богато оборудване

16:41 | 07.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Toyota</em></p>

Снимка: Toyota

Японската автомобилна компания Toyota разкри напълно новото поколение на Corolla. Това е най-продаваният модел в света, а 11-тото му поколение трябва да затвърди тази позиция, залагайки на по-лека платформа, нов дизайн, по-просторен салон и по-богато оборудване.

Новият модел беше загатнат неотдавна чрез концепцията Corolla Furia, но както личи от снимките той е взел много и от предлаганата в Америка Toyota Avalon. Дизайнът доминира с напълно нова предна част, в която виждаме разделена на две решетка на радиатора, стандартни LED фарове и по-изразителна броня. Отзад промените са аналогични - по-масивна броня и напълно нови светлини.

Още по-големи са промените в салона на новата Corolla. Интериорът е създаден според новите дизайнерски щрихи на японската марка, които вече познаваме от Auris и RAV4. Материалите са с високо качество, като създават усещане за модел от по-висок клас, сочи информацията. В стандартното оборудване влизат 8 въздушни възглавници, LED осветление, аудиосистема с Bluetooth свързаност, обшито кожа табло и др.

Освен на нов дизайн, новата Corolla разчита и на напълно нова платформа. А тя осигурява на колата едновременно по-ниска маса - около 1300 кг, и по-големи размери. При новата Toyota Corolla междуосието е увеличено с 99.8 мм, като достига 2700 мм. и доставя допълнителни 75 мм. на возещите се на задната седалка. Общата дължина е 4650 мм, широчината - 1776 мм., а височината - 1455 мм. Това прави 11-тото поколение по-дълго с 99 мм., по-широко с 16 мм., и по-ниско с 11 мм.

Що се отнася до двигателите, за сега са ясни само два от тях. Те са бензинови, имат обем 1.8-литра и доставят съответно 132 и 140 к.с. Появила се е и нова трансмисия - CVTi-S със 7 предавки. Информация за цените не е налична.

Важно е да се отбележи, че данните се отнасят за американската версия на Toyota Corolla. При европейската очакваме леки промени в дизайна и различни двигатели.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още