IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това е новият Mercedes-Benz S63 AMG

Новото поколение на най-мощната модификация ще се предлага в 2 версии

17:02 | 09.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Autocar</em></p>

Снимка: Autocar

Първите официални снимки на новото поколение Mercedes-Benz S63 AMG разпространи английското издание Autocar. Преди това най-мощната модификация на новата S-class се появи за кратко във видеоклип, посветен на пускането на модела в завода в Зинделфинген, Германия.

На външен вид разликите между „заредената” версия и стандартната S-class са обичайните. Доработеният от AMG автомобил се отличава с цялостен бодикит, който включва джанти от литий и двойни тръби на изпускателната система.

Що се отнася до задвижването, новият Mercedes-Benz S 63 AMG ще се предлага в две версии. И при двете двигателят е един и същ – 5.5-литров V8 с две турбини. В стандартното изпълнение той генерира мощност от 544 к.с., но по-желание на клиента и срещу съответното заплащане мощността на агрегата може да се увеличи на 571 к.с. Освен това клиентът ще може да избира между задно предаване и система за задвижване на четирите колела.

При предишната версия на S63 AMG ускорението от 0 до 100 км/ч ставаше за 5.4 секунди. За колко ще прави същото новата генерация на машината, засега не е известно. Знае се обаче, че премиерата на модела трябва да се състои на предстоящото изложение във Франкфурт през септември.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още