IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo Coupe е най-красивият автомобил във Франкфурт

Моделът разкрива как ще се измени дизайнът при следващите модели на марката

13:58 | 12.09.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Volvo</p>

Снимка: Volvo

Показаният във Франкфурт концепт Volvo Coupe бе обявен от организаторите на автосалона за най-красивия автомобил, изложен на събитието, съобщават от шведската компания.

Концептът Volvo Coupe е първата разработка на новия главен дизайнер на марката Томас Ингелат, който се присъедини към компанията преди година. Заедно с модела шведите показаха и новата си модулна платформа Volvo SPA. И уточниха, че първият сериен модел, произведен на нея, ще бъде новото поколение на всъдехода XC90.

Целта на представения концепт е да покаже как ще се измени дизайна при следващите модели на марката. Очевидно е, че те ще получат нова решетка на радиатора, нова предна броня и различни форма на главните светлини. Самият Ингелат твърди, че върху тези елементи още се работи и това няма да бъде окончателния им вид.

С помощта на Volvo Coupe шведите показват и няколко нови и интересни технологии, сред които са огромен дисплей на централната конзола, както и напълно нов задвижващ агрегат. Той се състои от комбинация от 4-цилиндров двигател и електромотор.

Двигателят от семейството Drive-E, снабден с турбина и механичен компресор, задвижва предните колела, докато електромоторът отговаря за задните. Общата мощност на агрегата не бе посочена, но от Volvo твърдят, че превишава 400 к.с.

Шведите възлагат огромни надежди на новото семейство мотори – те трябва да заменят цели 8 двигателя в настоящите модели на марката. Твърди се, че агрегатите от семейството Drive-E не само са доста по-икономични, но могат да осигурят същата мощност, каквато имат някои атмосферни V8 мотори.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Internet
преди 10 години
Всичко хубаво на този свят е шведско - женитге, колите, песните, индустрията, градовете, селата, хлябът и салама
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Бе струва ми се, че европейските производители още не са усетили наклона надолу..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
Браво на Швеците! Един малък детайл: "джапанките", тая същата кола я направиха преди тях ;)https://***.google.bg/search?q=INFINITI+ESSENCE&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=9Z4xUq7sBcvPsgbtsoGQCQ&ved=0CEEQsAQ&biw=1280&bih=885&dpr=1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още