IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Флагманът Mercedes S600 дебютира в Детройт

Луксозният седан се задвижва от 6,0-литров би-турбо V12 двигател с мощност от 530 к.с.

12:50 | 14.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимкa: Mercedes</em></p>

Снимкa: Mercedes

Линията модели на новото поколение Mercedes S-Class се увеличи с още един представител - луксозният и мощен S600. Моделът, чиято премиера се състоя на протичащото в момента изложение в Детройт, се задвижва от 6,0-литров би-турбо V12 двигател.

Новият Mercedes S600 се предлага единствено във версия с удължено междуосие. Моделът разполага със сериозно оборудване, което още в базовата си част предлага LED Intelligent Light системата, MAGIC BODY CONTROL на ходовата част с ROAD SURFACE SCAN, както и пакет Пътни асистенти Plus. Пакетът обхваща Активен асистент за задържане на автомобила в пътната лента, Активен асистент за сляпа зона, BAS PLUS с асистент за кръстовища, DISTRONIC PLUS с асистент за волана и Stop&Go Pilot, PRE-SAFE® спирачка, както и PRE-SAFE® PLUS.

Задвижването на луксозния флагман е поверено на нов 6,0-литров би-турбо V12 двигател, който доставя 530 к.с. в диапазона между 4900 и 5300 об/мин. Максималният въртящ момент от 830 Нм е достъпен между 1900 и 400 об/мин. Двигателят доставя ускорение от място до 100 км/час за 4,6 сек, а максималната скорост на движение е ограничена по електронен път на 250 км/час.

Новият агрегат на модела отговаря на еконорма Евро-6, разполага с ECO Start-Stop система и според информацията на Mercedes изразходва точно 11,1 литра/100 км – с 21% по-малко от своя предшественик.

При старото поколение, което се задвижва от 5,5-литров мотор с 517 к.с., средното потребление на гориво бе в рамките на 14,1 л/100 км.

„S-Class винаги е олицетворявал стремежа ни за постигане на най-високо ниво при автомобилите по отношение на технология и дизайн, подчертава Ола Келениус, член на управителния съвет на подразделение Mercedes-Benz леки автомобили, отговарящ за продажбите. Флагманът S 600 заема своето място в концепцията Essence of Luxury (същността на лукса) както никой друг модел. На новия върхов модел с възхитителен V12 двигател особено ще се зарадват клиентите ни в Северна Америка и Азия.“

Моделът ще бъде в продажба в началото на февруари 2014 г., когато ще бъде обявени и цените.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още