IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan излиза с нов модел в Европа

Той се казва Pulsar и трябва да се пребори с Ford Focus, Volkswagen Golf и другите коли от сегмента

11:48 | 21.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Nissan</em></p>

Снимка: Nissan

Nissan показа нов модел, който се казва Pulsar, представлява хечбек с пет врати и ще влезе в представителствата на марката на Стария континент през есента.
 
Японците залагат много на новия модел, който трябва да се пребори с Ford Focus, Volkswagen Golf и другите коли от сегмента. Pulsar е разработен специално, за да удовлетвори европейските вкусове, като дизайнът му е вдъхновен от новия X-Trail и второто поколение на Qashqai. Междуосието е щедро – 2700 мм, а купето е дълго 4385 мм. Според компанията Pulsar предлага най-доброто пространство за краката и рамената на седящите отзад в този клас.
 
Базовата версия ще бъде оборудвана с 1.2-литров DIG-T бензинов двигател с мощност 115 к.с., а в началото на следващата година на пазара ще се появи версия с по-мощен 1.6-литров агрегат, генериращ 190 к.с. Още с дебюта си на пазара моделът ще се предлага с икономичния 1.5 dCi дизел на Renault със 110 к.с. и 260 Нм. Последният може да се похвали и с доста ниски нива на въглеродните емисии – 95 г/км. Всички двигатели ще бъдат стандартно екипирани с 6-скоростна механична скоростна кутия, а автоматичната CVT ще бъде достъпна срещу доплащане.
 
Pulsar е оборудван и с голям набор от системи за пасивна и активна безопасност, като технология за засичане на автомобил в мъртвата точка, сигнализация за напускане на лентата на движение, система за засичане на движещ се обект отзад, както и система за аварийно спиране. Новият модел ще бъде оборудван и с второто поколение на мултимедийната система NissanConnect, която дава възможност за връзка със смартфон, както и достъп до широк набор от приложения.

Всички снимки разгледайте в публикацията на Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още