IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel представи новата Corsa

Дебютът на модела пред публика ще се състои на изложението в Париж в началото на октомври

09:24 | 11.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Opel</em></p>

Снимка: Opel

Компанията Opel официално показа петото поколение на хечбека си Corsa, чийто дебют пред публика ще се състои на изложението в Париж в началото на октомври. Новата генерация на модела е в стила на компактния Adam, като ще се предлага и с 3-цилиндров турбо-мотор с обем 1,0 литра.

Този агрегат ще бъде достъпен в два варианта на мощност – 90 и 115 к.с. (въртящ момент от 170 Нм), и със система Start-stop. В линията бензинови двигатели са включени още 1,4-литров с турбо, развиващ 100 к.с. и 200 Нм, както и два атмосферни мотора - 1,2 литра (70 к.с.) и 1,4 литра (90 к.с.).

Ще има и два дизела с обем 1,3 литра, развиващи съответно 75 и 95 к.с. Скоростните кутии са три – 5- и 6-степенни механични, и 6-степенна автоматична.

Новата Corsa е изградена на модернизирано шаси. Центърът на тежестта е снижен с 5 мм, подобрени са амортисьорите и сервото на волана. Задното окачване също е преработено, като резултатът е подобрена устойчивост в завоите. Клиентът ще може да избира между две настройки на шасито – Sport и Comfort, като първата ще бъде с намален с 15-20 мм клирънс и 17-цолови джанти.

Хечбекът ще може да се поръча с мултимедиен комплект IntelliLink със 7-инчов дисплей, Bluetooth, навигация и гласово управление Siri Eyes Free. Системата ще може да се синхронизира с външни устройства, работещи на платформите iOS и Android.

Като опции ще се предлагат още система за следене на мъртвите зони и на платното на движение, система за автоматично превключване на светлините от дълги на къси, система за потегляне при наклон, би-ксенон главни светлини, камера за заден ход, подгряване на предните седалки, волана и предното стъкло.

Все още от Opel не са обявили какви ще бъдат цените на модела, както и кога той ще се появи на пазара.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още