IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen представи новия Crafter

Товарният автомобил е по-безопасен и по-икономичен от предшественика си

10:29 | 10.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Automdedia.bg, Volkswagen</em></p>

Снимки: Automdedia.bg, Volkswagen

Премиерата на новото поколение на товарния Volkswagen Crafter се състоя във Франкфурт, като екип на Automedia.bg присъства на събитието. Новият фургон е станал по-безопасен и по-икономичен благодарение на големия брой модерни електронни асистенти, с които е оборудван.

Освен това машината се предлага в огромен брой модификации с различно разстояние между двете оси и различен обем на товарния отсек. В основата на Crafter е изцяло нова платформа, изградена само от инженерите на Volkswagen. Досегашният модел делеше едно шаси с Mercedes-Benz Sprinter.

Въпреки традиционния си ъгловат дизайн, Crafter демонстрира челно съпротивление от 0,33, което официално е обявено за най-доброто в сегмента. Благодарение на това е свален разходът на гориво на автомобила, а също така значително е подобрен и акустичния комфорт в кабината.
Volkswagen показа новия Crafter
Клиентите на модела ще могат да избират между предно, задно или 4х4 задвижване, а също така и между 4 варианта на мощност на мотора. Фургонът е оборудван с модернизиран 2,0-литров дизел, развиващ мощност от 102, 122, 140 и 177 к.с. При последната версия моторът е получил допълнителна турбина. Двигателят отговаря на стандарта Евро-6, като може да бъде комбиниран като с 6-степенна механична кутия, така и с автомат със същия брой предавки.

Новият VW Crafter е достъпен с цели 4 начални нива на оборудване, като в тях влизат голям брой асистенти за безопасност. Сред тях е система ESP, която отчита и действията на теглено ремарке. Има и адаптивен круиз-контрол, както и система за следене на пътната лента. Като опция се предлагат и завиващи фарове.

Цените на базовия вариант стартират от 28 000 евро.
Volkswagen показа новия Crafter
Товарната машина се произвежда в новия завод на Volkswagen, който е разположен в близост до Познан (Пол). Това е второто предприятие на компанията в страната, като в първото - отново до Познан, се сглобява Caddy. Амбициите на марката са да предлага фургона не само в Европа, но и в Южна Америка, Азия, Мексико, Канада, а също така и в САЩ, но на по-късен етап.

Още за новия Crafter - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още