IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на "Гражданска отговорност" изостават от средните за Европа

Това заяви изпълнителният директор на „Армеец“ Цветанка Крумова, според която плавното поскъпване на застраховката ще продължи

13:58 | 14.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цените на "Гражданска отговорност" изостават от средните за Европа

Цените на застраховките "Гражданска отговорност" в България ще продължават да вървят нагоре, тъй като изостават от средните за Европа, заяви в сутрешния блок на Bulgaria On Air изпълнителният директор на „Армеец“ Цветанка Крумова.

Тя обаче уточни, че повишението ще бъде плавно заради голямата конкуренция на пазара. Целта е да не се получава драстична разлика в цените на различните компании заради ефективните мерки, предприети в тази насока от регулаторите.

Крумова изрази надежда, че през лятото у нас ще започне да действа системата "бонус-малус". Тя подчерта, че за ефективното действие на системата всички застрахователи трябва да я прилагат и посочи нуждата от нормативна база, която да регулира именно това.

Относно цените и размера на отстъпките и санкциите за шофьорите, компаниите сами ще задават параметрите им, но в определени от регулатора граници, обясни още Крумова.

По отношение на тенденциите в застраховането, тя посочи растящия дял на местните компании, както и навлизането на пазара на бивши здравноосигурителни фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 12 rate down comment 0
forum_rookie
преди 10 години
И моята заплата изостава от заплатата на колегите ми в Европа. Не можете да си представите с колко много изостава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
sando1
преди 10 години
Дали има статистика колко са приходите от ГО и изплатените обезщетения? Защото това трябва да е критерий за цената на застраховката, а не някакви си "европейски" цени!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още