IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Терзиева: Лот 2 на магистрала Струма ще е готов до 2015 г.

„Впечатленията ми за строителството са отлични, всичко върви по план“, заяви министърът на регионалното развитие

14:56 | 23.06.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Терзиева: Лот 2 на магистрала Струма ще е готов до 2015 г.

"Лот 2 на автомагистрала „Струма“ ще бъде готов през март 2015 г.", заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на инспекцията на отсечката в понеделник.

„Първите ми впечатления за строителните дейности са отлични и всичко върви по график“, заяви още тя.

В рамките на лот 2 (Дупница-Благоевград) има 14 археологически обекта, като за тях са отпуснати 4,7 млн. лева, стана ясно още днес по време на инспекцията. Най-късно до края на юли се очаква да приключат археологическите разкопки.

По лот 2 се предвижда изграждането на четири пътни възела: Дупница-Юг, Бобошево, Кочериново и Благоевград. Окончателният срок за приключването на лот 4 (Сандански - ГППП Кулата) на магистралата е октомври 2014 г., заяви още Терзиева. По отношение на лот 3 (Благоевград – Сандански, 64 км) все още се проектира тунелът, добави министърът, визирайки тунела в Кресненското дефиле с дължина над 15 км. 

В края на април от браншовите организации в сферата на строителството и пътната безопасност обявиха строителството на съоръжението за нецелесъобразно, нереалистично и икономически необосновано. Освен скъпото строителство, цялостната поддръжка на тунела ще струва над 50 млн. лева годишно, изчислиха браншовиците тогава.

Изпълнител на лот 2 е Консорциум „Струма-Лот 2“, а стойността на договора за строителство е близо 359 млн. лв. с ДДС. По лот 4 изпълнител е „Актор” АСД“, като договорът възлиза на над 67 млн. лв. с ДДС.

Очаква се цялата магистрала да бъде готова и пусната в експлоатация през 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
alexx
преди 9 години
Терзиева хвърля бомбастични обещания. Вярно е, че по лот 2 се работи усилено и, както личи, качествено, но е абсурдно лотът да е готов до март 2015 г. Лотът е пресечен терен, има множество съоръжения да се правят, в това число няколко пътни възли, два тунела, множество виадукти.Лот 4 също едва ли ще стане до октомври. Този лот беше много изостанал до миналата година, сега има по-бързо темпо на строителство, но не достатъчно за да се навакса изоставането. Догодина лятото може и да стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още