IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще строят къща за симулиране на земетресения в Панчарево

Столична община обяви процедура - договаряне без обявление за научен експеримент

18:18 | 22.06.15 г.
Ще строят къща за симулиране на земетресения в Панчарево

В Панчарево ще бъде изградена къща – симулатор на земетресения, става ясно от обявление на Столична община, публикувано от Агенцията за обществени поръчки.

Общината е обявила днес процедурата - договаряне без обявление за научна-експериментална задача "Вибрационна площадка за симулиране на земетръс".

Обяснява се, че къщата-симулатор представлява научна разработка и до момента няма подобен проект.

Предвижда се да бъде изграден полигон за обучение на доброволни формирования в район "Панчарево". Там ще бъде монтирана и къщата-симулатор.

За нея се пояснява, че е важна част от обучението на доброволците, деца и ученици за действия при възникване на земетресение. Къщата следва да гарантира безопасността и сигурността на тези, които се обучават, докато се симулират движения с различна големина на амплитудата и различни ускорения.

Специфичното предназначение не позволява формирането на пазарна цена, се казва в обявлението. Там не се уточнява цената на симулатора.

Поканата е изпратена до "Инфраструктурно строителство" ЕООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още