IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УНСС ще строи трети корпус за 9,7 млн. лева

Проектът се планира да бъде реализиран с европейски средства

17:14 | 22.12.15 г. 1
УНСС ще строи трети корпус за 9,7 млн. лева

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще има още един корпус. Това става ясно от обществена поръчка за проектирането и строителството на сградата, публикувана в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Индикативната стойност на процедурата е 9,7 млн. лева, а срокът за осъществяването на дейностите – 3 години. Това означава, че новата сграда ще бъде готова през 2019 -2020 г.

Оферти могат да се подават до 1 февруари, а отварянето им е предвидено на 2 февруари.

Предвидено е поръчката да се реализира със средства от оперативната програма “Региони в растеж” 2014-2020 г. и/или други целеви средства.

Новата сграда ще бъде разположена в източната част на парцела, върху който е разположен университетът, с изглед към ул. “Димитър Стефанов”. Предвижда се и “топла връзка” със съществуващите сгради на университета.

На приземното ниво ще са разположени тестови центрове с по 280 оборудвани места с компютри, работни места за администрацията и регистратура. Предвижда се и изграждането на подземен паркинг с минимум 50 паркоместа.

На останалите нива на сградата ще се разположат учебни зали – по няколко с капацитет 40, 80, 120 и 250 души, поне 15 кабинета за преподаватели, заведение за хранене с поне 100 места за сядане, санитарни помещения, спомагателни помещения.

От 1994 г. УНСС разполага с един пристроен корпус към основната сграда, който пропадна в края на 2013 г. заради активизирали се подпочвени води. Сградата беше укрепена и открита през септември т.г., а финансирането беше осигурено от държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 15 rate down comment 1
ceneto
преди 8 години
и за какво, увеличават ли се кандидатите за умствено осакатяване ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още