IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният архитект на Пловдив е отстранен от длъжност

Той има осем обвинения в служебни злоупотреби във връзка с разрушаването на Тютюневия склад - паметник на културата

18:15 | 19.09.16 г. 1
<p>
	<em><span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px;">Протестът срещу събарянето на сградата.&nbsp;</span><em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px;">Снимка: архив, БТА</em></em></p>

Протестът срещу събарянето на сградата. Снимка: архив, БТА

Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност главния архитект на Пловдив Румен Русев, съобщи БНР.

Той има осем обвинения в служебни злоупотреби във връзка с разрушаването на Тютюневия склад - паметник на културата.

Сградата на тютюневия склад на ул."Одрин" 8 бе съборена частично с тежка техника в началото на март. Архитект Румен Русев е одобрил разрешителното за строеж на мястото на постройката и не е проверил документ от Националния институт за недвижимо културно наследство, според който тютюневият склад не е паметник на културата.

След това обаче се оказало, че този, представен от собствениците документ, е бил фалшив.

"След като са издадени разрешения за строеж без необходимите изисквания по закон с прилагане на документи към тях, значи мога да мисля, че се касае за евенвтуално някакво корупционно поведение", заяви прокурорът Делян Пинчев.

Съдия Екатерина Роглекова прие аргументите на обвинението. Съдът реши, че отстранява обвиняемият Румен Русев от заеманата от него длъжност главен архитект на община Пловдив.

"Аз  се учудих, какъв документ бих фалшифицирал, бих създал, за да издам, след като през 2009-2010 година всичко е издадено и то не може да се поправи", каза Русев, след като чу отстраняването си от длъжността главен архитект на Пловдив. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Веск
преди 7 години
Подир дъжд качулка. Например за презастрояването, за осраните зелени площи, за тоталната липса на паркоместа, за превърнатите в магазини гаражи, за липсата на паркоместо към всеки апартамент кой и кога ще отговаря. За останите градове и т.н. То не е само в Пловдив де. Даже там може би е по-добре от София и Варна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още