IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите в София: Средната цена за двустаен в южните квартали е 750 лв.

В столицата се търсят предимно жилища между 55 и 65 кв. м, във високия сегмент наемният пазар достигна световните тенденции

13:09 | 18.09.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

София – пазарът във високия сегмент

Наемният пазар във висок сегмент навлезе в напълно нов етап от своето развитие, настигайки най-високите световни стандарти при наемане на луксозни имоти.

„Причина за тази радикална промяна в големите градове на България е наличието на нови комплекси и сгради, които бяха завършени през последната година“, заяви Михаела Донковска от Luximmo Finest Estates. Самите здания архитектурно и визуално покриват желанията на най-взискателните клиенти. Те искат да живеят в среда с ясен вътрешен регламент и високо ниво на сигурност. Не правят почти никога компромис с този критерий при своя избор. 

„Наличието на паркомясто е абсолютно задължително и имоти без такова малко по малко излизат от категорията "лукс", освен ако не са в емблематични за града сгради. Днешните наемодатели разбират и потребността от използването на интериорни дизайнери при завършването и обзавеждането на своите имоти, и инвестират в това. Така на пазара се появяват имоти под наем, които са безупречни и провокират буквално мигновен интерес, който в рамките на седмици завършва със сделка. В нашето портфолио присъстват сгради, за които вече имаме създаден waiting list или списък с клиенти, които веднага при освобождаване на имот в тях биха наели. Причината за това явление е, че наистина качествените и луксозни имоти остават лимитиран брой“, пояснява още Донковска.

Според нея има „гореща“ новина от наемния пазар във висок сегмент и тя е в категоричната промяна в поведението на потребителите на този пазар. „Говорим вече за ново поколение наематели на луксозни имоти - наематели, които имат много конкретна представа за средата, която биха обитавали и за които "лукс" не е разтегливо понятие. За щастие и пазарът в големите градове е готов и зрял, за да ги посрещне и настани“, каза още тя.

Как се развиват пазарите в Пловдив и Стара Загора? Четете в продължението на анализа!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 3
Miraka
преди 4 години
Аз отдавам 2 двустайни в студентски град на 800лв и до момента не е отнемало повече от седмица намирането на наемател. За 500лв вече и едностаен не може да се намери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
simbad
преди 4 години
Двустайния е 500 лв. останалото са мокри сънища и обявите стоят по 2 години гокато се съберат в началото на списъка пак на 500 лв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 2
Sandy
преди 4 години
Огромен балон се наду, който ще гръмне със силата на ядрен взрив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още