IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Старата централа на Goodyear ще се превърне в хотел

Компанията се мести в нова сграда, а строителят й, който взима старата, има мащабни планове за реновация

12:45 | 09.05.13 г.
Старата централа на Goodyear ще се превърне в хотел

Производителят на гуми Goodyear Tire & Rubber е на път да пререже лентата на лъскавата си нова централа в Ейкрън, Охайо след близо век, прекаран в просторен комплекс на около километър от новото място, пише Wall Street Journal.

Като част от сделката строителят на новата сграда Стюърт Лихтър получи старата корпоративна централа на компанията, която включва киносалон с 1 786 места, баскетболна зала с 5 хил. места и редица от облицовани с махагон офиси за висшестоящите ръководители.

Лихтър, който е президент на Industrial Realty Group LLC, планира да превърне комплекса с площ от близо 160 хил. кв. м в хотелски стаи, жилища, съвременни офис площи и други. Намеренията му са да започне още това лято с хотел със 130 стаи, около 100 апартамента под наем, киносалон и други съоръжения на обща стойност 148 млн. долара.

Пълната реализация на плановете му обаче ще отнеме доста време. Все още не е ясно какво ще е търсенето за офисите с площ от 75 хил. кв. м, които той планира да построи в града, чието население е намаляло до 198 хил. души в сравнение с пика от 290 хил. през 1960 г.

Проектът е поредният опит за преустройство на големи и остарели корпоративни централи. Те са разпръснати из цялата територия на САЩ, особено в източната част на страната и Средния запад, изоставени от фирми, които са излезли от бизнеса, били са погълнати или са се преместили, за да се адаптират към промените.

Някои от тези проекти се оказаха сериозно предизвикателство. Например централата на Bell Laboratories в Холмдел Тауншип, Ню Джърси, стои празна от 2007 г., въпреки че в момента се планира нейното преустройство в комплекс със смесена употреба, включващ търговски обекти, ресторанти, жилища и спа център.

В същото време други корпоративни сгради намериха нов живот. Бившият завод на Bethlehem Steel в Пенсилвания в момента е превърнат в казино, дистрибуционни центрове и открито кино. В Рочестър, Ню Йорк, пък обществен колеж е на път да стане част от корпоративния комплекс на Eastman Kodak Co.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още