IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CME Group продава сградата на NYMEX

Компанията планира да остане в сградата като наемател

11:51 | 30.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
CME Group продава сградата на NYMEX

CME Group Inc. - водещата в света борса за широк спектър на фючърси и продукти за управление на риска, е поредната корпорация, която реши да продаде имот и да се върне в него като наемател. Компанията е наела брокери, които да посредничат за продажбата на 16-етажната сграда на New York Mercantile Exchange, предаде Bloomberg.

Плановете на компанията са да наеме дългосрочно част от сградата, включително и пода за търговия, уточнява агенцията.

CME обаче обмисля и възможността да се премести в друг свой имот в Долен Манхатън.

Корпорацията реши да продава активи заради нарастващата популярност на електронната търговия, а и за да се съсредоточи върху бизнеса с деривати. Компанията вече продаде две от трите сгради от комплекса й в Чикаго за 151,5 млн. долара, но остана в тях като наемател.

“И в момента не използваме цялото пространство на сградата в Ню Йорк”, коментира в интервю за информационната агенция говорителят на СМЕ Деймън Лийвъл. “Все още сме ангажирани с поддръжката на търговията на пода”, допълни той.

Сградата на NYMEX ще излезе на пазара с посредничеството на Newmark Grubb Knight Frank, а съветник на СМЕ по сделката е Real Estate Partners LLC.

Компанията придоби сградата в Ню Йорк през 2008 г., припомня информационната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още